Bedrijfspand Kolham door brand verwoest

Foto: C. Glazenburg

KOLHAM – Vannacht is in Kolham een bedrijfspand door brand verwoest.

Aan de Knijpslaan in Kolham is vannacht rond 1.45 uur in een bedrijfshal, met daarin een drukkerij en een meubelmakerij, brand uitgebroken. De brand was uitslaand en bedreigde de naastgelegen woningen. De brandweer schaalde op naar grote brand. Meerdere voertuigen kwamen ter plaatse.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren gesloten te houden en indien mogelijk ventilatiesystemen uit te schakelen. Er werd een NL-Alert verzonden.

Er werd een groot watertransport ingezet om alle blusvoertuigen van voldoende water te voorzien. Het water haalden ze uit het Winschoterdiep. Daarom werd in overleg met Rijkswaterstaat besloten om afrit 41 van de A7 (Hoogezand) vanuit Groningen af te sluiten.

Rond vier uur was de brand is onder controle. Een mobiele kraan kwam ter plaatse om de brandweer te helpen de restanten veilig te kunnen nablussen. Het pand is volledig verwoest. Overslag naar naar de omliggende woningen kon worden voorkomen. De bewoners werden geëvacueerd. De woningen hebben rook- en waterschade.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.