Burgemeester Jaap Kuin feliciteert zes inwoners met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA – De gemeente Pekela organiseerde vanmorgen in de raadzaal een naturalisatieceremonie.

Tijdens de ceremonie feliciteerde burgemeester Jaap Kuin de heer Shahab Salehi, mevrouw Leni Heyrana Sumarago, de heer Hasan Bitar, zijn echtgenote mevrouw Khawla Jilo en hun zoons Omar en Wassim met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. Zij legden een zogenaamde verklaring van verbondenheid met Nederland af. Daarmee beloofden ze de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen. Wassim, de minderjarige zoon van het echtpaar Bitar, krijgt automatisch de Nederlandse nationaliteit. Hij hoefde de bovenstaande verklaring niet af te leggen.

Een naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel van het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. 

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.