Wethouder Hennie Hemmes neemt afscheid

Foto: Jan Glazenburg

OUDE PEKELA – Na 16 jaar nam Hennie Hemmes (SP) vandaag afscheid als wethouder van de gemeente Pekela.


Na 16 jaar wethouderschap is het voor Hennie Hemmes tijd om van zijn pensioen te gaan genieten. Als echte Pekelder heeft Hemmes zich altijd ingezet voor de belangen van de inwoners en ondernemers van Pekela. Een van de hoogtepunten uit het wethouderschap van Hemmes is dat Pekela in 2019 werd verkozen tot sociaalste gemeente van Nederland. De portefeuille van Hemmes bestond uit; Sociale zaken en werkgelegenheid, Economische zaken, Wonen en leefbaarheid, Centrumplan en de Herindeling.

Vanmiddag nam hij in het gemeentehuis van Pekela afscheid als wethouder. Zowel Hennie Hemmes als zijn collega Jaap van Mannekes, die eerder deze week afscheid nam, is benoemd tot ereburger van de gemeente Pekela.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.