Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Flachsmeer

Dinsdagmiddag om drie uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woon/winkelpand met meerdere appartementen aan de Steinweg in Flachsmeer. Bij de woning stonden diverse spullen in brand. Ook de houten kozijnen van het huis hadden vlam gevat. Het vuur sloeg over naar het dak. De brandweer wist een verdere uitbreiding van het vuur te voorkomen. De politie vermoedt dat de brand is veroorzaakt door een 55 jarige bewoner, die onkruid aan het wegbranden was. Hij is overgebracht naar een psychiatrische instelling en wordt verdacht van brandstichting. De schade wordt op 100.000 euro geschat.

Papenburg

Dinsdag is tussen 08.00 en 16.30 uur aan de Grader weg een zwarte Peugeot 207 aangereden. De auto heeft schade aan de achterbumper. De veroorzaker is doorgereden. De schade bedraagt 1.000 euro.

Weener

Bij een ongeval op de kruising van de Alte Baumschule/Neue Feldstraße is gisteren om 17.30 uur een 80 jarige man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer werd door een 57 jarige bestuurder van een Mazda over het hoofd gezien, toen deze linksaf wou slaan. Het slachtoffer, die in een scootmobiel zat, kwam met zijn voertuig ten val. Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist uit Jemgum kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten bij het ongeval beschadigd.

Bunde

Uit een tuin aan de Ringstraße in Bunde is tussen 24 en 25 juli een bonsaiboom gestolen. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Lathen

Tussen 19 en 21 juli zijn uit een in aanbouwzijnde appartementencomplex aan de Bahnhofstraße 27 smart-homesystemen van het merk Merten gestolen. De schade bedraagt 7.800 euro.

Rhauderfehn

De politie is op zoek naar de eigenaren van een aantal fietsen die in juni en juli op een privéterrein zijn aangetroffen. De fietsen zijn mogelijk van diefstal afkomstig. Foto’s vindt u hier: https://bit.ly/3OE7a9C

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.