Wethouder Gert Engelkens neemt bij zwembad de Hardenberg 3.000 handtekeningen in ontvangst

Foto: Catharina Glazenburg

FINSTERWOLDE – Vandaag kreeg wethouder Gert Engelkens bij zwembad de Hardenberg zo’n 3.000 handtekeningen overhandigd.

Een maand geleden maakte de gemeente Oldambt bekend jaarlijks zo’n half miljoen euro te moeten bezuinigen. Mogelijk wordt MFC de Hardenberg, met zowel een sporthal als een zwembad, hiervan het slachtoffer.

Hiermee zijn de inwoners van Finsterwolde en de omliggende dorpen het niet eens. Maaike Arents uit Scheemda startte een petitie tegen de sluiting van de Hardenberg. Inmiddels hebben zo’n 3.000 personen de petitie getekend. De handtekeningen werden vanmorgen tijdens een bijeenkomst, waarbij ook de noodklok werd geluid, door André Hateboer aan wethouder Gert Engelkens overhandigd.

Op 7 september staat er een beeldvormende raadsbijeenkomst op de agenda. Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen er inspreken. Daarna vindt er nog een raadsvergadering met oordeelsvormend blok en besluitvormend blok plaats. Afhankelijk van de resultaten van 7 september kunnen er eventueel nog tussenstappen worden ingebouwd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.