Bijeenkomst ter herinnering aan Uwe Seeler in de maak

Foto: Jan Glazenburg

MUSSELKANAAL – “Vergiss den Uwe nicht!” zong Udo Jürgens destijds bij gelegenheid van de viering van de 75e verjaardag van Uwe Seeler. Op 21 juli overleed “uns Uwe” op 85-jarige leeftijd. Om aan de oproep van Udo Jürgens tegemoet te komen heeft een aantal liefhebbers van de Bundesliga van het eerste uur contact opgenomen met het bestuur van de vv Musselkanaal met het verzoek mee te werken aan een bijeenkomst ter herinnering aan Uwe Seeler.

De Bundesliga trok vanaf de instelling in het seizoen 1963-1964 niet alleen veel belangstelling en kijkers uit de Kanaalstreek, maar voor veel amateurvoetballers aldaar gold Uwe Seeler ook als voorbeeld en idool. De initiatiefnemers hebben inmiddels uniek beeldmateriaal over de carrière van Uwe Seeler vanuit Duitsland ontvangen en zijn begonnen met de voorbereiding van een reünie in de stijl van de alom bekende Sportschau van de ARD.

De bijeenkomst vindt daarom later dit jaar plaats op een zaterdag om 18.05 uur (“Guten Abend allerseits”, de vaste openingswoorden van presentator Heribert Fassbender) in het daartoe tot sportstudio omgetoverde clubhuis van de vv Musselkanaal. Als gasten worden (oud-)leden van de club uitgenodigd, die tijdens de actieve loopbaan van Uwe Seeler tot zijn fans hebben behoord, aangevuld met oud-spelers die in het verleden wel eens tegen Uwe hebben gespeeld, bijvoorbeeld als speler voor de selectie van het elftal van Noord Nederland.  Mogelijk is Hubert Börger, tot voor kort voorzitter van de Kreis Emsland van de NFV (Niedersächsischer Fussball Verband) hierbij ook aanwezig. De laatstgehouden ontmoeting tussen de selecties van Noord Duitsland en Noord Nederland vond plaats in Groningen voor 11.000 toeschouwers op 20 april 1960 (uitslag 3-3, gelijkmaker gescoord door Uwe Seeler). 

De keukenbrigade van de vv Musselkanaal serveert op de avond van de reünie Bockwurst mit Kartoffelsalat, het lievelingsgerecht van Uwe Seeler.

Ingezonden door Wim Mensen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.