Kunstenaars geven vorm aan historisch verhaal over heksen in Artphy

Foto: Geert Smit

WESSINHUIZEN – Acht kunstenaars geven vorm aan historisch verhaal over heksen met een expositie in Kunsthal Artphy in Wessinghuizen.

Vanmiddag werd met de overhandiging van het boekje “Heks” – Verleden, heden en toekomst van de hekserij in Groningen” aan wethouder Egbert Hofstra van de gemeente Stadskanaal de nieuwe expositie geopend in Kunsthal Artphy in Wessinghuizen.

Het boekje “Heks” is geschreven door Albert Buursma, László Sándor Chardonnens, Marsha Bruinen en Susanne Täuber, zij hebben elk een essay geschreven over het onderwerp van deze expositie.
Christien Boomsma, Bianca Mastenbroek, Heleen van der Hoven en Martijn Lindeboom hebben een eigentijds Fantasy-verhaal aan het papier toevertrouwd.

Acht kunstenaars, Jimini Hignett, Ayo, Remco Torenbosch, Susanne Inglada, Beth Namenwirth, Laurens Herfts, Hertog Nadler en Rose Akras hebben elk op eigen wijze vorm gegeven aan de historisch verhalen over de vervolging en verbranding van de 21 heksen op de Gieselbaarg.

Tijdens de expositie is de Kunsthal open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur, of op afspraak.

Binnen het kader van deze expositie vinden nog meer evenementen plaats, te weten de Theatervoorstelling “de Heks van Almen”. Dit vindt plaats op 5, 6, 7 en 12, 13 en 14 augustus.
Op de zondagen 4 en a9 september zijn er performance en wetenschappelijke lezingen of Fantasy-vertellingen.

Foto’s: Geert Smit


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.