Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Niederlangen

Gisteravond is om kwart voor acht op het terrein van een bedrijf aan de Feldkoppel een container met daarin een verwarmingsinstallatie in brand gevlogen. Het vuur werd door de brandweer van Sustrum geblust. Over de oorzaak en de hoogte van de schade is niets bekend.

Meppen

Tussen 8 en 31 juli is uit een koelwagen die stond aan de Am Brink 40 kilo vlees gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Zaterdagochtend is om 9.15 uur op de Sophienplatz, ter hoogte van het voetbalveld, een 88 jarige fietsster aangereden. De vrouw kwam hierbij ten val en raakte lichtgewond. De veroorzaker van het ongeval is doorgereden. Hij wordt op 20-30 jaar geschat en reed in een zilvergrijze personenauto. De politie is naar hem en eventuele getuigen van het ongeval op zoek.

Gistermorgen om 10.00 uur moest een 31 jarige bestuurder van een VW Polo op de B402 bij Meppen, in de richting van Nederland, naar rechts uitwijken voor een rode personenauto die hem tijdens het inhalen afsneed. Hierbij botste hij met zijn rechter buitenspiegel tegen een schrikhek. De bestuurder van de rode personenauto is doorgereden. De politie is naar hem op zoek.

Haren

De politie zoekt getuigen van een ongeval dat zaterdagavond om 22.20 uur op de Rentmeisterstraße plaats vond. Daar werd een bruine Toyota RAV4 door een grijze of zilverkleurige personenauto ingehaald en vervolgens afgesneden. De 20 jarige bestuurder moest naar rechts uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hij kwam in de rechterberm tegen een heg tot stilstand. Voor zover bekend bleef hij ongedeerd.

Vanmorgen is tussen 9.00 en 9.45 uur op de parkeerplaats van een tuincentrum aan de Meppener Straße een zwarte VW Polo aangereden. De auto heeft schade aan de achterbumper. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Papenburg

Tussen 22 en 25 juli is aan de Friederikenstraße een mobiele verkeerslichteninstallatie aangereden. De veroorzaker is doorgereden. Getuigen worden verzocht contact met politie Papenburg op te nemen.

Surwold

Vanmorgen is om zeven uur op de B401, tussen Börgermoor en Bockhorst, een vrachtwagen met aanhanger in de sloot beland. De 53 jarige chauffeur verloor door onbekende oorzaak de controle over het voertuig toen hij van Dörpen in de richting van Esterwegen reed. Hij raakte bekneld en lichtgewond. De vrachtwagen was beladen met 31 koeien. Hiervan raakte een deel gewond. De weg was in verband met bergingswerkzaamheden ter hoogte van het ongeval afgesloten.

Filsum, Bunde

Zaterdagochtend probeerde een 19 jarige scooterbestuurder uit Bunde om kwart over drie aan een verkeerscontrole op de Leeraner Straße te ontkomen. Hij kwam daarbij in de berm terecht en viel en raakte lichtgewond. Zijn scooter raakte beschadigd. De man bleek in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat voor bromfietsen en scooters met een maximum snelheid van 25 km/u. Hij had echter zijn voertuig dusdanig opgevoerd dat deze 70 km/u liep. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest wees 1.07 promille aan. Hij werd voor bloedonderzoek meegenomen en kreeg een rijverbod opgelegd. Ook werden er meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.