Schierste Ploatje Westerwolde start op 8 augustus

Foto ingezonden door Mick Zuurman

WESTERWOLDE – Wat was het een succes in 2021: Schierste Ploatje in Oldambt. Na zo’n succes kan een tweede editie natuurlijk niet uitblijven. Op 8 augustus gaat een groep gemotiveerde en getalenteerde fotografen de strijd met elkaar aan tijdens de tweede editie, dit keer in het prachtige Westerwolde!

Vaste deelnemers

De groep met geselecteerde vaste deelnemers start volgende week maandag aan hun eerste opdracht. Wat deze opdracht is, wordt pas die maandag bekend gemaakt. Ze hebben vervolgens twee weken de tijd om hun ‘schierste ploatje’ passend bij de opdracht te schieten. Naast hun eigen talent kunnen ze hierbij gebruik maken van de hulp van een professionele fotograaf die hen tips&tricks geeft voor de opdracht.

Jury

Deze professionele fotograaf is ook gelijk gastjurylid. Iedere opdracht kent dus een ander gastjurylid, naast de vaste juryleden. De vaste juryleden zijn dit jaar professioneel fotografe Stella Dekker en winnares van Schierste Ploatje 2021 Carmen Rademaker. Laatstgenoemde heeft afgelopen weekend haar eigen expositie geopend bij Hoogheem Erfgoed en Logies met haar overwinning als onderwerp.

Thuiswedstrijd

Niet geselecteerd voor de vaste groep deelnemers? Geen probleem! Ook deze editie is er bij iedere opdracht een thuiswedstrijd. Houd je dus van fotograferen en woon je in of in de buurt van Westerwolde? Kijk dan vanaf 8 augustus op www.schiersteploatje.nl voor instructies over hoe deel te nemen aan de wedstrijd. Er zijn iedere opdracht leuke prijzen te winnen.

Opdrachten

In totaal worden er 5 opdrachten uitgezet. Per opdracht hebben de deelnemers twee weken de tijd om een foto te schieten die binnen de opdracht valt. Alle foto’s moeten in Westerwolde genomen worden. Vervolgens heeft de jury een week nodig voor de beoordeling van de foto’s, waarna er met de tweede opdracht wordt gestart. In totaal duurt de fotowedstrijd dan ook 15 weken.

Volgen

De wedstrijd is te volgen via de Instagram pagina @mooiwesterwolde. Wil je dus op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de wedstrijd, ga dan naar Instagram en volg het genoemde account!

Ingezonden door Mick Zuurman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.