Dag van het Hunebed op 21 augustus

Foto: André Dümmer

BORGER, DRENTHE – In 2022 valt de Dag van het Hunebed op 21 augustus. Op die dag kun je, door extra activiteiten voor jong en oud, en een kleine informatiemarkt met organisaties die zich inzetten voor de bescherming van hunebedden, van alles te weten komen over de hunebedden in Nederland.

Zondag 21 augustus tussen 11:00 en 17:00 uur vindt de jaarlijkse Dag van het Hunebed plaats. Door extra activiteiten voor jong en oud en een kleine informatiemarkt met organisaties die zich inzetten voor de bescherming van hunebedden, kom je alles te weten over de hunebedden in Nederland. 

De activiteiten zijn te vinden op het terrein van het Hunebedcentrum en bij enkele hunebedden in Drenthe. Rondom het Hunebedcentrum staan verschillende kramen met informatie vanuit het Hunebedcentrum, het Drentse Landschap en Staatsbosbeheer. Voor het volledige programma klik HIER. De dag van het Hunebed is een samenwerking tussen Het Drentse Landschap, Unesco Global Geopark de Hondsrug, Staatsbosbeheer en het Hunebedcentrum. 

Hunebedden zijn waarschijnlijk de bekendste zichtbare prehistorische monumenten van Nederland. Ooit waren er meer dan 80 in Nederland te vinden, inmiddels zijn er nog 54 te bezoeken. Met de jaarlijkse Dag van het Hunebed wil men de bewustwording rond deze archeologische monumenten vergroten.

Bron: Hunebedcentrum Borger

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.