Kinderen gaan terug in de tijd bij speurtocht door Boerderij Hermans Dijkstra

Foto: Reina Stel

MIDWOLDA – Iedereen die kennis wil maken met een echte Oldambster boerderij kan vandaag en zaterdag terecht bij Boerderij Hermans Dijkstra in Midwolda. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet.

De boerderij Hermans Dijkstra heeft een museale functie. Er wordt een beeld gegeven over het leven en werken van een rijke herenboer rond 1900. Zo is de hele boerderij ingericht in de stijl van 100-200 jaar geleden. Na een grondige restauratie van het pand dient dit nu als restaurant met museum.

Vandaag en zaterdag kunt u er tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen in de mooie kamers, de grote kelder, de koegang en de graanschuur. Voor de kinderen is er een leuke en leerzame speurtocht uitgezet. Vrijwilligers in historische kleding geven in en om de boerderij een beeld van het leven zo rond 1910 en vertellen over de geschiedenis.

De boerderij Hermans Dijkstra werd in 1858 gebouwd. De schuur werd enkele jaren later gebouwd. Het gaaf bewaard gebleven interieur dateert van het begin van de 20e eeuw .

Na het overlijden van de laatste bewoner Pieter Reint Hermans Dijkstra in 1994 is de boerderij ondergebracht in de door hem opgerichte stichting “Hermans Dijkstra”. Het complex bestaande uit boerderij, slingertuin, wagenschuur, stookhut en tuinhuisje is in 1996 aangewezen als rijksmonument en in 1997 ingeschreven in het monumentenregister. De boerderij is een beeldbepalend element in het dorp Midwolda. De boerderij werd in de jaren daarna gerestaureerd. Het gebouw is deels ingericht als museum en doet deels dienst als een horecavoorziening. (Bron: Wikipedia)

Foto’s: Reina Stel

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.