Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Vanmorgen is rond vijf uur aan de Jacobistraße in Meppen een verkoophuisje in brand geraakt. Het vuur werd door de brandweer van Meppen geblust. Van het verkoophuisje bleef niets meer over. Er raakte niemand gewond. De schade wordt op 1.000 euro geschat. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Vanmorgen is door onbekende oorzaak aan de Osterbrocker Straße in Meppen een garage in brand geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er raakte niemand gewond. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

De brandweer is om kwart over vier vanmorgen ook uitgerukt voor brandend meubilair op het terras van een appartementencomplex aan de Esterfelder Stiege in Meppen. Door de hitte sprongen er meerdere vensters. In een van de woningen ontstond ernstige roetschade. De woning is op dit moment niet bewoonbaar. Er is niemand gewond geraakt. De schade wordt op 80.000 euro geschat. Ook hier doet de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Vannacht moest de brandweer ook uitrukken voor een brand boven een supermarkt aan de Neuen Markt in Meppen. Door het snel ingrijpen van de brandweer en het inwerking gaan van de sprinklerinstallatie werd een grote brand voorkomen. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

De politie zoekt getuigen van beschadiging van een geparkeerde Kia aan de Wehrstraße in Meppen. Van de auto werd gistermiddag tussen 13.30 en 15.25 uur een ruit ingeslagen. Er werd niets buitgemaakt. De schade bedraagt 300 euro.

Bunde

Gisteravond heeft de politie rond half negen een 25 jarige automobilist uit Weener aangehouden. Hij reed met zijn auto op de Ahornstraße in Bunde. De man bleek onder invloed van amfetamine te verkeren. Hij werd voor bloedonderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man kreeg een rijverbod opgelegd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Gisteravond rond zes uur is op de A31, ter hoogte van de parkeerplaats Rheiderland, een 63 jarige inwoner van Denemarken met zijn auto tegen de vangrail gebotst. De auto vloog vervolgens over de kop. De bestuurder en drie inzittenden raakten gewond. De weg is in de richting van Emden enige tijd gedeeltelijk afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.