Activiteiten in Het Groninger Landschap

Foto: Geert Smit

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert weer een breed scala aan leuke activiteiten in augustus. Hieronder vindt u een aantal, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden. 

17 augustus Kropswolde: Varen naar het Foxholstermeer en vogelkijkhut Kiekhörn. Deze vaart wordt slechts 3x per jaar gemaakt. Unieke kans dus om dit stuk natuur van een hele andere kant te bekijken. 

Start: 13.30 vanaf Paviljoen De Leine. De vaartocht duurt 3 uur en de boot vertrekt stipt! Bij slecht weer kan het afgelast worden. Waterdichte en warme kleding is aan te raden evenals een verrekijker. Aanmelden kan via de website.

17, 21, 24, 28 en 31 augustus Pieterburen : Huifkartocht i.s.m. zeehondencentrum Pieterburen. Deze zomer rijdt de huifkar iedere woensdag- en zondagmiddag vanaf Pieterburen naar de zeedijk en via de klutenplas weer terug. De tocht duurt 2 uur en onderweg vertelt de gids over dit unieke natuurgebied met de waker en de slaper. 

Start: 14.00 uur Zeehondencentrum Pieterburen, Hoofdstraat te Pieterburen. Kaartjes zijn te koop via de website.

18 augustus Kropswolde: Dieren spotten op het meer. Wat zullen we zien deze avond op het meer. De bever of zal de zeearend boven de boot rondjes vliegen? Alles is mogelijk en een gids vertelt graag over alles wat er leeft op meer. Onderweg meren we aan en vanuit de vogelkijkhutten kan er naar vogels gespot worden. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Start: 19.30 uur vanaf Paviljoen De Leine. Warme kleding is aan te raden en vergeet de verrekijker niet. Aanmelden kan via de website.

19 augustus Midwolda: Lezing Nachtvlinders. We starten met een lezing door een nachtvlinderexpert en daarna gaan we naar buiten om ze te zoeken. Dat kan op deze vrijdagavond in en rondom de Ennemaborg te Midwolda. 

Aanvang 21.00 uur Koetshuis te Midwolda. Aanmelden kan via de website.

20 augustus Groningen: Rad van natuur (jeugdactiviteit). Draai aan het rad en ontdek dingen over de natuur die je nog niet wist. 

Start: 14.00 uur in bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103 te Groningen. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar deelname is gratis.

21 augustus Warfhuizen: openstelling Luchtwachttoren 701. De toren is alleen te bezoeken onder begeleiding en is daarom 3 maal open (ook op 18 september en 16 oktober). Waan je even terug in de tijd door het beklimmen van de toren en het speuren naar vliegtuigen met behulp het luchtwachtinstrument. 

De locatie is niet geschikt voor minder validen.

Ingezonden door www.groningerlandschap.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.