Gemeente Stadskanaal gaat zout strooien

Foto: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal gaat weer op pad om zout te strooien.

Zout strooien helpt niet alleen om de wegen te ontdooien als het vriest, het helpt ook om het asfalt te koelen bij warm weer. Door de extreme temperaturen en zonkracht van de komende dagen ontstaat de kans dat het bindmiddel in asfalt vloeibaar wordt. Hierdoor wordt het asfalt minder sterk.

Het strooizout onttrekt vocht aan de lucht én aan het asfalt. Daardoor koelt die lucht en het asfalt af, waardoor het asfalt minder plakkerig wordt. De gemeente strooit vooral op plaatsen waar veel opgetrokken en geremd wordt, zoals bij rotondes en kruisingen. Zo kunnen ze schade aan het wegdek voorkomen.

Bron en foto’s: Gemeente Stadskanaal

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.