Beleef de middeleeuwen tijdens Middeleeuws Ter Apel

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – Op 3 en 4 september wordt rondom het klooster in Ter Apel het Middeleeuws Ter Apel georganiseerd.


Op 3 en 4 september 2022 organiseert Stichting Middeleeuws Ter Apel het middeleeuwse evenement
rond het Kruisherenklooster in Ter Apel. Het thema is dit jaar ”Geneugten en Genot”.

Na een verplichte afwezigheid van twee jaar, vanwege de welbekende reden, wordt nu eindelijk weer het mooie evenement georganiseerd. Net als in het jaar 1465 hebben groepen reizigers, veelal soldaten/huurlingen maar ook marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten, hun kampementen opgeslagen rond het Klooster. Ze zijn gekomen voor het traditionele jaarfeest. Op een jaarmarkt wordt niet alleen handel gedreven, maar ook feest gevierd én schermutselingen beslecht op het slagveld. Spannende tijden, die u nu zelf kunt beleven!

Zaterdag 3 september gaan de kassa’s om 10.00 uur open. Vervolgens zal om 11.00 uur het officiële startsein van Middeleeuws Ter Apel worden gegeven. Zaterdags gaan de activiteiten tot middernacht door. Op de zondag kunt u tot 18.00 uur van de evenementen genieten. Klik HIER voor het programma.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.