Rode Kruis sluit servicepunt AZC Ter Apel

Foto ingezonden

TER APEL – Het servicepunt van het Rode Kruis bij het AZC in Ter Apel is per direct gesloten.

Het servicepunt, dat het Rode Kruis begin deze maand bij het AZC heeft opgezet, is gesloten. De aanleiding is de vechtpartij die gistermiddag voor de poort uitbrak. Het Humanitarian Service Point (HSP) was begin deze maand opgezet om wachtende asielzoekers te voorzien van water, voedsel, EHBO en informatie. Vanwege de veiligheid van de vrijwilligers is het servicepunt nu gesloten.

Buiten de hekken van het AZC braken de laatste weken meerdere relletjes uit. Op zes augustus was er een vechtpartij gaande, waarbij tientallen asielzoekers betrokken waren. De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, rukten massaal uit. Ter bescherming droegen ze kogelwerende vesten. Eén persoon werd met een steekwond naar het ziekenhuis gebracht. Op 12 augustus was er opnieuw een opstootje en gistermiddag gingen opnieuw asielzoekers met elkaar op de vuist.

Het is nog steeds druk voor de poorten van het azc. De afgelopen nachten hebben meerdere personen de nacht buiten doorgebracht.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.