Stichting Middeleeuws Ter Apel zoekt vrijwilligers

Foto: Johan de Boer

TER APEL – Na twee jaar afwezigheid wordt op 3 en 4 september rondom het klooster weer Middeleeuws Ter Apel georganiseerd. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het thema dit jaar is: “Geneugten en genot”. HIER vindt u het programma. Voor het evenement worden nog vrijwilligers gezocht.

Het festival staat in het teken van de goede dingen van het leven. Feest op de markt, muziek, vertier en lekker eten. De uitbundigheid van de Middeleeuwen zal rond het Klooster hoogtij vieren. De dame van lichte zeden zal proberen haar klanten binnen te halen en de nar zal proberen je een rad voor de ogen te draaien.

Ook is er een kampement met vele re-enactors, jaarmarkt, ridders op het slagveld, kinderspelen, gratis toegang tot het Klooster en live muziek.

Vrijwilligers

Op dit moment is Stichting Middeleeuws Ter Apel op zoek naar de volgende vrijwilligers:

  • Bouwgroep : In de week voorafgaand aan het evenement bouwen we met een groep vrijwilligers het evenemententerrein op. Hiervoor zijn we op zoek naar (handige) mensen, die ons 1 of meerdere dagen willen helpen. In de dagen na afloop moet natuurlijk weer alles worden afgebroken en opgeruimd. Hier kunnen we ook altijd extra hulp bij gebruiken.
  • Vrijwilligers algemeen: voor het weekend zelf kunnen vrijwilligers zich altijd aanmelden. Er wordt ingeroosterd naar behoefte van de organisatie. Hierbij valt te denken aan kassa, muntverkoop, enqueteren, infostand enz.

Lijkt het je geweldig om als vrijwilliger tijdens het weekend van Middeleeuws Ter Apel deel te nemen en het zo eens van binnenuit te beleven? Meld je dan aan via deze link

De werkzaamheden gebeuren volgens roosterindeling, zodat iedereen tussendoor voldoende tijd heeft om van het evenement te genieten. Voor kleding en eten en drinken wordt gezorgd.

Verreiker gezocht

Voor de woensdag 31 augustus om 13.00 uur zijn ze op zoek naar iemand met een verreiker die wil helpen om de water- en electraleiding over de Sellingerstraat te hangen. Wie helpt ze uit de brand? Klik HIER voor contact.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.