Kerkje Veelerveen viert 100 jarig bestaan

Foto: Hilvert Huizing

VEELERVEEN – Het kerkje van Veelerveen bestaat 100 jaar. Daarom wordt er 10 september vanaf 10.00 uur feest gevierd.

Programma
10:00 uur Qi Gong (Oosterse krijgskunst) Een kennismakingsles voor wie dat eens wil meemaken

13:00 – 17:00 uur: gezelligheid, voor elk wat wils – markt rondom de kerk. Er is een springkussen voor de kinderen.

19:00 LIVE muziek! Pieternel maakt eigenzinnige en sfeervolle gitaarliedjes – ze speelt naast eigen werk ook melancholische bewerkingen van 80’s hits.

Mini cursus wildplukken

Het hele jaar door is er eten in de natuur te vinden. Bladeren, bloemen, bessen, noten, vruchten, wortels, paddenstoelen en ga zo maar door. Vroeger deden de mensen niks anders; ze trokken de natuur in en verzamelden voedsel om hiervan de maaltijd te bereiden.

Tijdens deze mini-cursus leer je welke planten je kunt eten tijdens de wandeling. Je krijgt een handout over hoe te verzamelen en waar op te letten. Deze mini-cursus wordt begeleid door B. van Doorn, gediplomeerd natuurgids. Aanmelden kan via 0597-541528

Het oude kerkje

Het kerkje is gebouwd in 1922 ten behoeve van de Nederlands Hervormde Evangelisatie “Uw Koninkrijk Kome”. De kerk is ontworpen door een architect van de Amsterdamse School. De evangelisatie kende een rijk verenigingsleven met onder andere een zondagschool met soms meer dan 100 kinderen en een vrouwenvereniging. Op 9 januari 2005 verloor de kerk van Veelerveen haar functie als Godshuis.

Nu is erin gevestigd “keuzevrij bij mij, iedereen altijd welkom – lunchroom”. In het sfeervolle kerkje voorzien Marianne en Hans gasten met liefde van een hapje en een drankje.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.