Grafiek2022 in het Vestingmuseum Oudeschans

Foto: Johannes Velthuis

OUDESCHANS – Dit jaar vindt van 1 september tot 30 november 2022 de grafiektriënnale plaats. Stichting Grafein, die grafiek als belangrijke hedendaagse kunstvorm onder de aandacht wil brengen, is de initiatiefnemer van deze landelijke manifestatie.

Het thema van de vierde editie is ‘Ontmoeten’. Musea, galeries, kunstenaars, grafische werkplaatsen en verzamelaars uit het hele land organiseren exposities, workshops, lezingen, demonstraties en projecten.

In opvolging van de expositie van kunstenaar Stefan de Keijser uit Oudeschans (maker van het boek ‘De kerk als tijdmachine’) exposeren Anna Mulder en Erna Simis in het kader van de grafiektriënnale gezamenlijk hun etsen in het Vestingmuseum Oudeschans. Het werk van Anna en Erna is te bewonderen van vrijdag 2 september tot en met zondag 13 november 2022.

Het kleinste museum van Nederland: de Pottenkaaste aan de Voorstraat wordt, in dezelfde periode, natuurlijk ook weer op originele wijze ingericht door de kunstenaars.

Het Vestingmuseum Oudeschans aan de Molenweg 6 is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Tevens stellen Anna en Erna hun ateliers open tijdens de laatste twee weekeinden van september zodat bezoekers de mogelijkheid hebben om de kunstenaars te ontmoeten en kennis te maken met hun werk en de fascinerende oude techniek. In de ateliers, geopend op zaterdag en zondag 17-18 en 24-25 september van 12.00 tot 17.00 uur, zullen ze werken van elkaar tentoonstellen. Het atelier van Anna Mulder bevindt zich in Bellingwolde, van Erna Simis in Ter Apel.

We ‘Ontmoeten’ u graag in Oudeschans, Bellingwolde en/of Ter Apel!

Voor meer informatie en een landelijke locatiekaart met alle adressen:

https://www.grafein.nl/waar-is-grafiek2022-te-zien/

www.vestingoudeschans.com

www.annamulder.nl

www.ernasimis.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.