Op1 uitgezonden vanaf aanmeldcentrum Ter Apel (Update met reactie PVV Westerwolde)

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – De talkshow Op1 wordt vanavond uitgezonden vanaf het terrein van het aanmeldcentrum Ter Apel. De uitzending is vanavond om 22.10 uur te zien bij NPO 1.

In de uitzending komen onder anderen burgemeester Jaap Velema en Milo Schoenmaker van het COA aan het woord.

Reactie PVV Westerwolde op de uitzending:

Reactie PVV Westerwolde op EO uitzending op het AZC Ter Apel.

De PVV Westerwolde heeft gisteravond met verbazing gekeken naar de uitzending op NPO1 vanaf de AZC locatie in Ter Apel. Daar waar ieder weldenkend individu eigenlijk een vorm van excuus verwachte op de nationale televisie , door de verantwoordelijke partijen zoals het COA en de lokale politieke kopstukken, voor de verschrikkelijke misstanden en inhumane leefomstandigheden op het AZC terrein en niet te vergeten de impact en het negativisme aangaande het dorp Ter Apel en zijn tolerante inwoners, verscholen de aangeschoven bestuurders zich achter het niet willen meewerken van andere gemeenten om een AZC te openen binnen hun gemeentegrenzen als oorzaak voor dit waanzinnige asielbeleid.

Helaas hadden wij geen uitnodiging  ontvangen om meer balans binnen deze discussie te brengen.
De voorstelling werd geopend door de scherpe EO presentatrice Giovanca Ostiana , die een opmerking maakte over het opgeruimde en schone AZC terrein waar de uitzending plaats vond. Ze verbaasde zich hier over en vroeg of dit de dagelijkse gang van zaken was, of was er alleen opgeruimd en lagen er geen vluchtelingen voor de poort omdat er een TV uitzending gepland was.

Vervolgens komt voor ons, een iets nerveus overkomende COA-adjunct regiomanager Gert-Jan Stuivenberg aan het woord die tijdens zijn bijdrage voortdurend scherp in de gaten wordt gehouden door COA bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker, de persoon die notabene statushouders wil plaatsen bij bijstandsmoeders.Ook werd hem de vraag gesteld door hulpverlener Roos Ykema waarom er geen asielzoeker was uitgenodigd om een realistische kritische bijdrage aan het verhaal te leveren.
Gert-Jan Stuivenberg antwoorde hierop dat dit voor onrust zou zorgen in het centrum. Dit terwijl het juist gaat om die asielzoeker die graag voor de camera ook de misstanden buiten de poort, maar ook binnen het ACZ wil blootleggen.

Dit werd tijdens de uitzending bevestigd door een filmpje van een asielzoekster die liever buiten de poorten bivakkeerde dan binnen in het centrum, vanwege de onhygiënische accommodatie en het gevaar voor de volksgezondheid van de bewoners.    Uiteraard kon dhr. Stuivenberg van het COA zich hier niet in vinden, en waren meldingen hierover niet bij hem bekend. Je zag aan de overkant van de tafel de gezichten van onze burgermeester Velema en Milo Schoenmaker betrekken. Ook vertelde een aanwezige eigenaresse van een kledingzaak tijdens de uitzending hoe zij op grote afstand kon herkennen of de groep, vaak jonge mannen die haar kledingzaak willen bezoeken, bestaat uit “veiligelanders” of uit vluchtelingen.
Onze burgermeester en portefeuillehouder maakte geen sterke, maar een vermoeide indruk en kwam op ons over als iemand die kapitein is van een compleet onherstelbaar verrot zinkend schip genaamd  “DE TER APELER VEENEN” op zoek naar politiek veilige havens binnen een oceaan van opstandige gemeenten in Nederland aangaande het waanzinnige asielbeleid van deze overheid. Zelfs met de bijdrage van de CDA Fractievoorzitter Hemmen als matroos op dit zinkende asielschip met een muitende bemanning, vertelde hoe trots ze was op de aanwezigheid van het grootste COA complex van Nederland waar het CDA in 2010 contractmatig mede hun handtekening onder zette. Dit zal uiteindelijk leiden tot het roemloos ten onder gaan van dit schip en zullen de opvarenden zich moeten bezinnen hoe men zonder politiek gezichtsverlies uit dit drama veilig de wal kan bereiken.

Maar gezien de Jaarlijkse COA-gelden, in eerste instantie bedoeld om de leefbaarheid van Ter Apel op peil te houden, al voor de komende jaren zijn opgesoupeerd binnen de begroting van de gemeente Westerwolde om financiële teleurstellingen op te vangen, zal men alles in het werk stellen om dit schip ondanks het binnenkomende stromende water in de vaart te houden.

Na het zien van de uitzending concludeerde de PVV, dat de publieke  omroep voor de zoveelste keer een podium creëerde voor een zorgvuldig geselecteerde ‘vertegenwoordigers van de tegengeluiden’ geheel gedirigeerd door voorstanders van het verdrag van Marrakesh. Wat de PVV betreft liet de uitzending een verkeerde voorstelling van zaken zien, een gemiste kans om nu eens beide kanten van dit onzinnige asielbeleid te belichten.
Hier hebben de inwoners van Ter Apel volgens PVV Westerwolde het volste recht toe.

PVV WESTERWOLDE.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.