Burchtschutters vieren afscheid van het Koningspaar

Foto: Henk Pruim

WEDDE – Gisteravond vierden de Burchtschutters v het afscheid van het Koningspaar van het
afgelopen jaar. Dit ging gepaard met een optocht.

De optocht werd voorafgegaan door een van de beste showbands van onze Oosterburen, namelijk Spielmannszug Flachsmeer e.v. De stoet vertrok om 19:00 uur vanaf de feesttent richting De Burcht. Daar werden het Kinderkoningspaar Robian Buirs en Anouk Boels en het Koningspaar Ralf en Marion Loning opgehaald. Na een optocht over o.a. de Lageweg, de Oostersingel en de Markedwarsweg ging het gezelschap naar de feesttent voor een knalfeest met de Moeflons Feestband.

Zondag 11 september strijden de leden van S.V. de Burchtschutters voor het Koningschap en dit keer ook voor het Keizerschap. Tevens zal er gestreden worden door de jeugd voor het Jeugdkoningschap. De schutters zullen al marcherend om 13.00 uur het schietterrein op sportpark Jonne Hindriks betreden, waar na de officiële opening de ingebruikname van de nieuwe schutspaal zal plaats vinden.

Foto’s: Henk Pruim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.