Ze heeft het geflikt: Angelique is in Tiel!

Foto: Catharina Glazenburg

VEELERVEEN, TIEL – Vandaag is Angelique in Tiel aangekomen.

Om het bedrag voor de aanschaf van een BeleefTV bijeen te sprokkelen is Angelique van Bekkum donderdag 25 augustus vertrokken voor een wandeling van Veelerveen naar Tiel. Daar kwam zij vandaag aan! Ze heeft de afstand in acht etappes van 25 a 30 kilometer gelopen. Tussendoor heeft zij rustdagen ingelast.

In Tiel werd zij opgewacht door onder anderen haar vader. De fiets, waarop Angelique teruggaat naar Veelerveen, stond al klaar. Maar zover is het nog niet. Eerst een paar dagen rust en familie en kennissen ontmoeten.

Waarom deze uitdaging?

Onlangs kreeg Dagcentrum Puk in Veelerveen een BeleefTV te leen. Dit is een soort digibord, ter grootte van een tafel, waar je allerlei spelletjes op kunt projecteren. De BeleefTV Smile is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Het apparaat is zo ontwikkeld dat iedereen er mee uit de voeten kan; ongeacht de leeftijd of het niveau. De activiteiten op De BeleefTV dragen bij aan het activeren en stimuleren van de cliënten. Bijna alle spellen kunnen in groepsverband of individueel gespeeld worden. Hierdoor is er voor iedere situatie een oplossing op maat. De spellen nodigen uit tot een gesprek, zijn leerzaam en stimuleren de motoriek.

Angelique en Petra van Dagcentrum Puk zagen hoe enthousiast hun cliënten op het apparaat reageerden en al snel werd er besloten dat ze alles op alles willen zetten om een BeleefTV te kunnen aanschaffen. Hiervoor is veel geld nodig. Een BeleefTV die geschikt is voor alle cliënten kost, inclusief een aangepast onderstel en extra onderdelen, ongeveer 12.000 euro.

Om (een deel) van het bedrag bij elkaar te krijgen maakte Angelique de wandeling van Veelerveen naar haar geboorteplaats Tiel. Ze vertrok donderdag 25 augustus. Onderweg sloten op diverse locaties cliënten, ouders van cliënten, collega’s en hun partners aan om een stukje met haar mee te wandelen of haar een hart onder de riem te steken.

Over een paar dagen springt Angelique op de fiets om via de Boldershof in Druten, de plaats waar haar eerste contact met EMB (Eerste Meervoudige Beperkingen) is begonnen, terug te keren naar Veelerveen. In totaal heeft zij dan 480 kilometer te voet en op de fiets afgelegd (2x 240 km).

Angelique, Petra, de cliënten en de collega’s hopen dat er veel donaties en sponsorgelden binnenkomen, zodat er binnenkort bij Dagcentrum PUK een BeleefTV te vinden is. Inmiddels is er ruim 3.800 euro gedoneerd.

Wilt u Dagcentrum Puk helpen een BeleefTV aan te schaffen en de wereld van de cliënten vergroten? Alle kleine beetjes helpen. Namens de cliënten van Dagcentrum/Gezinshuis PUK bedankt!

Klik HIER voor meer informatie en donatie. Ook kunt u rechtstreeks aan Dagcentrum/Gezinshuis PUK doneren. Het rekeningnummer is NL13RABO0149365659. Graag dan in de omschrijving vermelden dat het voor de Beleef TV is.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.