Basisscholen uit de gemeente Oldambt en Westerwolde gaan de strijd aan met elektronisch afval tijdens E-waste Race!

Foto ingezonden door Anneloes Oldenburger

WESTERWOLDE, OLDAMBT – Tien basisscholen uit de gemeente Oldambt en Westerwolde doen van maandag 12 september tot en met donderdag 6 oktober mee aan de E-waste Race. Het project wordt dinsdagochtend 6 september officieel geopend door Wethouder Henk van der Groot, gemeente Westerwolde op de Westerschool in Bellingwolde.

De tien deelnemende scholen uit de gemeente Oldambt en Westerwolde gaan vier weken lang de strijd aan tegen elektronisch afval (e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de gemeente Oldambt of Westerwolde dan kunt u tussen maandag 12 september en donderdag 6 oktober eenvoudig en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl.

Elektronisch afval (e-waste) zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Hierbij kunt u denken aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

Samen gaan we de strijd tegen elektronisch afval aan!

Wanneer u uw elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald bij het maken van nieuwe elektrische of elektronische apparaten.

De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De basisschool met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. Biedt daarom uw kapotte of oude elektronische apparaten aan tijdens de E-waste Race van 12 september tot 6 oktober!

Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

Deelnemende scholen; De Zaaier, OBS De Noordkaap, CBS De Lichtboei, CBS de Verrekijker, Westerschool, Oosterschool, OBS Houwingaham, Willem Lodewijckschool , De Vlonder, CBS Maranatha.

De E-waste Race in de gemeente Oldambt en Westerwolde wordt mogelijk gemaakt door PreZero Nederland, Stichting Open, Weee Nederland en Wecycle.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.