Politie vraagt hulp bij onderzoek naar gewelddadige woninginbraak Delfzijl

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

DELFZIJL – In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 september rond 03:15 uur is een 73-jarige man wakker geworden van gerommel in zijn woning aan de Wegastraat in Delfzijl. Toen hij op onderzoek uit ging, betrapte hij een inbreker. Bij de confrontatie met deze inbreker is het slachtoffer behoorlijk gewond geraakt. De man verklaart meermaals hard geslagen en geschopt te zijn en moest voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht.

De politie doet onderzoek naar dit incident. Zo is er forensisch onderzoek gedaan en zijn agenten in de omgeving langs de deuren geweest om in gesprek te komen met getuigen.

Verdachte mogelijk niet alleen en mogelijk gewond geraakt door verweer slachtoffer

Ook hebben we het slachtoffer gehoord. De man heeft één dader gezien en vermoedt dat deze man niet alleen was. De man die het slachtoffer gezien heeft, was een witte man van vermoedelijk rond de 1.80 – 1.85 lang en een slank postuur. Het slachtoffer heeft zichzelf kranig verweerd en een van de verdachten geslagen. Het zou dus kunnen zijn dat een man vanochtend vroeg is thuisgekomen met bijvoorbeeld blauwe plekken.

Wie weet meer?

De politie roept de daders van deze gewelddadige inbraak op om zich te melden. Ook vragen we personen die meer informatie hebben contact met ons op te nemen. Weet jij bijvoorbeeld wie hier achter zitten of heb je mensen over deze inbraak horen praten? Dan komen we graag met je in contact. Wellicht is iemand die u kent vandaag thuisgekomen met verwondingen. Ook in dit geval roepen we u met klem op dit bij ons te melden.

Iets gehoord, gezien of in bezit van camerabeelden?

Ook is de politie op zoek naar getuigen. Mogelijk heeft u in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 september rond 03:15 iets verdachts gezien in de omgeving van de Wegastraat in Delfzijl. Of heeft u eerder mensen gezien die zich verdacht ophielden in deze omgeving. In dat geval komt de politie graag met u in contact. Ook als u mogelijk camerabeelden heeft, bijvoorbeeld van een deurbelcamera, komen we graag met u in contact. Dit kan via 0900-8844 en onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.