​Programma Uwe Seeler Memorial staat!

Foto ingezonden door Wim Mensen

MUSSELKANAAL – Na een korte maar intensieve tijd van voorbereiding hebben vertegenwoordigers van de vv Musselkanaal en de Stichting Zandbergia jongstleden zaterdag het programma ter herinnering aan de op 21 juli overleden Duitse oud-international Uwe Seeler vastgesteld. Plaats van handeling is het sportpark van de vv Musselkanaal. 

Op zaterdag 1 oktober bijt een 5-mans team van de vv SJS uit Stadskanaal om 13.00 uur het spits af voor het onderdeel “Torwandschiessen”, bekend van het ZDF-programma “das aktuelle Sportstudio”. Om het halve uur gevolgd door een ander team, terwijl tussendoor individuele deelnemers de kans krijgen 6 doelpogingen op de “Torwand” te wagen.  Geïnteresseerden (teams of individueel) kunnen zich nog melden bij Bert ten Hoff (06 39197071 of btenhoff@gmail.com). Vol = Vol!

De organisatie gunt de eer om het bal te openen aan SJS uit waardering voor het zo succesvolle verloop onlangs van de Freddie Pranger Memorial (G-voetbal). De “Torwand” (foto) is belangeloos beschikbaar gesteld door de VfL Rütenbrock. Juist daarom zo passend omdat er rond 1960 reeds jaarlijks werd gevoetbald door deze club tegen een gelegenheidselftal, bestaande uit spelers uit het kerkdorp Zandberg (fotomontage). Vanuit het Emsland zal eveneens met een 5-mans team worden deelgenomen aan het “Torwandschiessen”.

Klokslag 18.05 uur begint dan de reünie in de stijl van de ARD-Sportschau, het ook in ons land veelbekeken TV-programma over de Bundesliga. De vroegere NDR-Sportmoderator Wolfgang Biereichel heeft hiervoor zijn documentaire over Uwe Seeler beschikbaar gesteld. Alle aanwezigen kunnen daarbij deelnemen aan de Bundesliga-Quiz.  Sportgeweten van het Noorden, Dick Heuvelman, heeft hiervoor een aantal listige vragen geformuleerd. Deze voor Nederland unieke bijeenkomst wordt dan afgesloten met de lievelingskost van Uwe Seeler: Bockwurst mit Kartoffelsalat. Een vakjury, bestaande uit 3 dames met ruime horeca-/cateringervaring, heeft de meest smakelijke samenstelling inmiddels vastgesteld. Guten Appetit! De reünie is met name bedoeld voor (oud-)spelers en gasten van de vv Musselkanaal. Andere geïnteresseerden kunnen zich echter op een wachtlijst laten plaatsen bij Bert ten Hoff (zie boven). De zitruimte in het clubhuis van de vv Musselkanaal is ten enenmale beperkt, vandaar.  In de geest van Uwe Seeler zal Fair Play in de sport de hele dag centraal staan.

Ingezonden door Wim Mensen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.