Burgemeester Jaap Kuin leest leerlingen CBS Groen van Prinstererschool voor

Foto: Gemeente Pekela

NIEUWE PEKELA – Burgemeester Jaap Kuin las gisterochtend voor aan groep 6 van de CBS Groen van Prinstererschool om aandacht te vragen voor Oktobermaand Kindermaand.

Oktobermaand Kindermaand heeft als doel kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed. Culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen organiseren speciale activiteiten voor kinderen op zaterdagen en/of zondagen in oktober. Deze zijn voor hen gratis toegankelijk. De kindermaand wordt traditiegetrouw geopend door de burgemeesters.

Dit jaar kunnen de burgemeesters een keuze maken uit Het grote Niet te vermijden verhalenboek. Een van die verhalen is van de Groninger kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp: ‘Wat er gebeurde toen Oele Sjef in een verhaal stopte’. Burgemeester Jaap Kuin las dit verhaal voor. Het verhaal is geschikt voor leerlingen uit groep 5/6 en gaat over de kracht van een verhaal én de kracht van een kind.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.