Filmpremière Zee van Tijd op 21 sept in De Klinker

Foto: Gert-Jan Glazenburg

WINSCHOTEN – Op 21 september gaat in de Klinker de Nederlandse speelfilm Zee van Tijd in première. Het is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Zee van tijd van regisseur Theu Boermans opent de 42e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Terwijl de wereldpremière in Utrecht plaatsvindt, beleef jij ook de première hier in De Klinker. Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Scholten van Aschat vertolken de hoofdrollen in dit op waargebeurde feiten gebaseerde drama.

Het leven lijkt Lucas en Johanna (Reinout Scholten van Aschat en Sallie Harmsen) toe te lachen: ze zijn jong, knap, stapelverliefd en zeilen onbezorgd de wereld rond met hun zoontje Kai. Maar dan verandert midden op de Atlantische Oceaan de idylle abrupt in een nachtmerrie en raken ze niet alleen hun kind, maar ook elkaar kwijt. Pas na veertig jaar zien Lucas en Johanna (Gijs Scholten van Aschat en Elsie de Brauw) elkaar terug. Een prachtig, op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over liefde en verlies.

Algemeen Directeur NFF Silvia van der Heiden over Zee van tijd: “Zee van tijd van Theu Boermans is een prachtig en aangrijpend drama met een geweldige cast. Alle disciplines, van camera tot sound design, leveren topwerk af. Een openingsfilm die vele harten gaat beroeren.”

Regie: Theu Boermans

Scenario: Marieke van der Pol

Producent: Kaap Holland Film

Distributeur: Dutch FilmWorks

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.