Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gisteravond om kwart voor acht betrapte het personeel van een supermarkt in Weener dat een 24 jarige man alcoholische dranken en luxe artikelen stal. Ze belden de politie. De man, een inwoner van Emden, werd aangehouden. Hij bleek nog een gevangenisstraf te moeten uitzitten. Daarom is hij vervolgens naar een justitiële inrichting gebracht.

Meppen

De politie zoekt getuigen van een aanrijding dat gisteren tussen 6.45 en 14.20 uur op de parkeerplaats bij het station aan de Am alten Güterbahnhof Meppen plaatsvond. Daar werd een zwarte opel Corsa aangereden. De wagen heeft schade aan de achterbumper.

Gistermiddag is tussen 16.50 en 17.15 uur aan de Kuhstraße een geparkeerde witte Mercedes aangereden. De auto heeft schade aan het rechter spatbord. De veroorzaker is doorgereden.

Haren

In de nacht van 14 op 15 september is bij een woning aan de Meisenstraße in Haren een poging tot inbraak gedaan. De daders probeerden met geweld de woning binnen te komen. Hierbij beschadigden ze een deur. Getuigen worden verzocht de politie van Haren te bellen.

Papenburg

Gisteren is tussen 1.48 en 9.35 uur ingebroken bij een café aan de Friederikenstraße. Nadat de daders zich toegang tot het pand hadden verschaft werden de ruimtes doorzocht. Ook werd een speelautomaat opengebroken en het geld dat er in zat gestolen. De schade wordt op 2.100 euro geschat.

In dezelfde nacht is er in dezelfde straat ook bij een winkel ingebroken. Ook daar werden de ruimtes doorzocht en is er geld gestolen. De schade bedraagt daar 200 euro. De politie onderzoekt beide zaken. Het is nog niet duidelijk of beide inbraken door dezelfde daders zijn gepleegd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.