Nico en Anna Cornelisse vieren hun eiken huwelijksjubileum

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vandaag zijn Nico en Anna Cornelisse 80 jaar getrouwd. Dit vieren ze met hun dochter, kinderen en achterkleinkinderen.

Nico en Anna Cornelisse – Breijaen vieren vandaag dat ze 80 jaar geleden zijn getrouwd. Burgemeester Jaap Velema kwam namens de gemeente Westerwolde de felicitaties overbrengen. Ook kreeg het echtpaar brieven en bloemen van onder anderen de heer René Paas, Commissaris van de Koning voor de Provincie Groningen en Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Het was niet de eerste keer dat de burgemeester bij het echtpaar op bezoek kwam. Op 3 juli van het vorig jaar feliciteerde hij de heer Cornelisse met zijn honderdste verjaardag. Vijf jaar geleden bracht de toenmalige burgemeester Janneke Snijder namens de gemeente de felicitaties over, toen het echtpaar 75 jaar getrouwd was. Ook Jaap Wolters, de kamerheer van de Koning in Groningen, bracht het echtpaar toen een bezoek.

Het echtpaar groeide op in Amsterdam. Mevrouw is geboren op 18 december 1923 en de heer op 3 juli 1921. Op 16 september 1942 stapten ze in het huwelijksbootje. Twee weken daarna werd de heer Cornelisse opgepakt en te werk gesteld in Maagdenburg, Duitsland. Zijn vrouw was toen zwanger van hun dochter. Die zag hij voor het eerst na de bevrijding in 1945.

Weer thuis in Amsterdam ging hij aan het werk als trambestuurder. Later werd hij conciërge bij het onderwijs. In de jaren 70 lieten ze het drukke Amsterdam achter zich en verhuisden ze naar Friesland. Nu wonen ze al weer ruim 20 jaar in Bellingwolde.

Het echtpaar woont nog altijd, weliswaar met enige ondersteuning voor de tuin en het huishouden, zelfstandig.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.