Bibliotheken kleuren Gi-Ga-Groen tijdens de Kinderboekenweek 

Foto: Biblionet

GRONINGEN – Of je nu 6 jaar oud bent of 12, de natuur blijft je verbazen. Beleef de wereld door de ogen van een mier of ga op reis naar het diepste punt van de oceaan met de allerleukste kinderboeken. Onder het motto Gi-Ga-Groen! kunnen kinderen tijdens de Kinderboekenweek op avontuur in de bibliotheek. 

Wat is het liefste dier? De oudste boom? Of het harigste beest? Je ontdekt het in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober. Er zijn knutselmiddagen, speurtochten, kinderlezingen, muziek- en toneelvoorstellingen en heel veel mooie (voor)leesboeken over de natuur. Al doende leren kinderen ook hoe ze de natuur een handje kunnen helpen. Bijvoorbeeld door het maken van zaadbommen en insectenhotels. 

Speurtochten en boomhutten

Sommige activiteiten zijn op een vaste dag en tijd, zoals het Kinderboekenweekspektakel in Midden-Groningen of de Muziekmiddagen in het Westerkwartier. Andere kun je de hele week door op eigen houtje doen, zoals de speurtocht met het ‘Biebrecordboek van de natuur’, een avontuurlijk parcours in de bibliotheek langs 9 records van de natuur. Liever online aan de slag? Bouw dan een OERRR Waanzinnige Boomhut in Minecraft. Bovendien rijdt de Doe-bus van Biblionet Groningen tijdens de Kinderboekenweek met allerlei activiteiten door het Groningse Ommeland. Op www.biblionetgroningen.nl/agenda zie je wat er in de bibliotheek bij jou in de buurt te doen is. 

Een warm welkom

Iedereen is welkom in de bibliotheek, ook als je geen lid bent. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en meedoen aan activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. 

Ingezonden door Karin Weijs, Biblionet

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.