Grote brand bij AquaFauna Pekela

Foto: Teunis Streunding

NIEUWE PEKELA – Rond kwart voor één vannacht is brand uitgebroken bij AquaFauna aan de Holland Marsh in Nieuwe Pekela.

De brandweer van Oude- en Nieuwe Pekela zijn rond één uur vannacht uitgerukt voor een brand bij aquariumzaak AquaFauna Pekela (het voormalige Fremabo). Al snel werd opgeschaald naar middelbrand. Kort daarna werd uit voorzorg opgeschaald naar grote brand. Ook brandweer Veendam kwam met meerdere voertuigen, waaronder de hoogwerker, ter plaatse.

Bij de brand kwam veel rook vrij.

Om 01.52 is ook het haakarmvoertuig van brandweer Winschoten gealarmeerd. De brand is uitslaand. De brandweer bestrijdt het vuur van buitenaf.

Update

De loods kan volledig als verloren worden beschouwd. De brandweer is nog enkele uren bezig geweest met nabluswerkzaamheden. De naastgelegen bedrijfswoning kon blijven worden behouden. De in de loods aanwezige vissen hebben de brand niet overleefd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto’s: Teunis Streunding

Klik HIER en HIER voor een video

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.