Voormalig Slachthuis Stadskanaal verkocht

Foto: Ronny

STADSKANAAL – Het voormalige Slachthuis aan de Oosterstraat 73 in Stadskanaal is verkocht. Het rijksmonument stond al langere tijd leeg nadat de gemeente het een aantal jaren geleden kocht. De nieuwe kopers gaan twee levensloopbestendige woningen bouwen in het karakteristieke pand waardoor het een nieuwe bestemming krijgt.

De gemeente Stadskanaal is blij met de verkoop omdat hiermee een nieuwe invulling komt voor het monumentale pand dat nu in vervallen staat is. Wethouder Egbert Hofstra: “Het is mooi dat dit authentieke pand bewaard blijft voor Stadskanaal, het is onderdeel van onze geschiedenis en beeldbepalend in de omgeving.”

Geschiedenis

Het Slachthuis is gebouwd in 1925 en ontworpen door gemeentearchitect Otto Linzel. Het was een klein slachthuis en van 1925 tot 1984 is het gebruikt als openbaar slachthuis. Daarna werd het overgenomen door slachter Dik. Tien jaar geleden kocht de gemeente Stadskanaal het van hem. Het slachthuis is verkocht voor een bedrag van €110.000,–

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.