Burgemeester Jaap Velema geeft startschot “Oktober Kindermaand” bij obs Willem Lodewijck in Bourtange

Foto ingezonden door Marjan Diepenbroek, directeur obs Willem Lodewijck Bourtange

BOURTANGE – Op woensdag 21 september heeft burgemeester Jaap Velema een bezoek gebracht aan de leerlingen van groep 5 en 6 van obs Willem Lodewijck in Bourtange om een verhaal voor te lezen. Hiermee gaf hij het figuurlijke startschot voor de opening van “Oktober Kindermaand”.

“Oktober Kindermaand” is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten georganiseerd worden voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken de kinderen kennis met culturele instellingen in de provincie. Er worden verschillende leuke activiteiten aangeboden. De kinderen kunnen o.a. dansen, schilderen, drummen, koekjes bakken en nog veel meer. 

Het programma is binnenkort te vinden op www.kindermaand.nl.

Dit jaar las de burgemeester Velema voor uit “Het grote niet te vermijden verhalenboek”. Een van de verhalen is van kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp, genaamd “Wat er gebeurde toen Oele Sjef in een verhaal werd gestopt”. Het verhaal is geschreven voor leerlingen uit groep 5/6 en gaat over de kracht van een verhaal én de kracht van een kind.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.