Streektoal en blues in Ons Noabershoes Veelerveen

Foto: Johannes Velthuis

VEELERVEEN – In oktober treden Alex Vissering en The Sidekicks op in Ons Noabershoes.

Alex Vissering is zanger, liedjesmaker, beroepsgroninger en ereburger van de gemeente Westerwolde.  Begin 2022 kwam zijn nieuwe album “Vogeltjeman” uit. Daarnaast bracht Alex een boek uit met de titel “Vogelwies veur toavel-oaksters”.  Alex brengt zowel de verhalen uit het boek als de liedjes van de nieuwe CD ten gehore. Naast het nieuwe werk komen ook een aantal bekende en minder bekende nummers voorbij. De rode draad: vogels en vrijheid, oftewel Vogelvrij…

Over Alex

 Alex Vissering speelde vanaf zijn 15e jaar in verschillende bandjes. Hij zingt voornamelijk in het Gronings en maakt(e) deel uit van de groepen Törf, Woody Wiss, Nameless, Hollywood Horseshit, Vrizze Wichter en Fisherman’s Ring. Sinds 2015 vormt Alex samen met Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk de Troebadoers.

Zaterdag 22 oktober treedt hij op in MFA Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen met z’n nieuwe theatershow Vogelvrij. Aanvang 20:00 uur.

The Sidekicks: Blues And More Than Blues uit Meulnhörn….

The Sidekicks maken muziek geïnspireerd door verschillende muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen waaronder blues, rock, soul, pop en jazz. De nummers – grotendeels eigen werk – laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje plaatsen. De typische ‘Sidekicks-sound’ ontstaat uit verschillende ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden afzonderlijk van elkaar in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’ en meenemen naar hun thuisbasis Meulnhörn. In dit pittoreske stukje Groningen komt de muziek, natuur en vriendschap perfect samen.         

Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Uit recensies: “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album haalde de Dutch CD Top 100. De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé, en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur).

Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft

Begin 2019 trad Arnout Arkenbout ‘The Hammond man’ toe tot de band en maakte met z’n intense spel de band sound compleet.

The Sidekicks staan bekend om hun energieke live optredens. De muziek wordt met passie gemaakt en uitgevoerd. Het publiek wordt al snel ‘meegenomen’ in hun enthousiasme en het muzikale verhaal van een groep vrienden uit Meulnhörn.

Zaterdag 29 oktober treden The Sidekicks op in MFA Ons Noabershoes, Scheidingsweg 20 te Veelerveen. Aanvang 20:30 uur.

Kaarten kunt u reserveren door te mailen naar: info@veelerveen.eu of telefonisch 0625045014 of 0657392348.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.