Droomstart in 4C voor V.V. Veelerveen

Foto Veelerveen - Wedde door Jacob Musch

VEELERVEEN – Het eerste competitieduel in de vierde klasse C was meteen een derby. De buurmannen Veelerveen en Wedde trofee elkaar op het sportpark in Veelerveen. Na 90 minuten spelen stond er 8-1 op het scorebord. En dat is een droomstart voor het pas gepromoveerde eerste elftal.

Het bekeravontuur van Veelerveen eindigde vorige week met een forse nederlaag tegen SC Erica (6-2). Aan trainer Boelo Dekker de schone taak om de neuzen de goede kant op te krijgen voor de eerste wedstrijd van de competitie: de derby tegen v.v. Wedde.

Circa 150 toeschouwers kwamen naar het sportpark in Veelerveen. Zij zagen alles behalve een derby. De kaarten waren al vrij gauw geschud. Veelerveen was oppermachtig en liet bij vlagen heel mooie combinaties zien.
In de eerste helft creëerden ze dan ook legio kansen, maar de bal wilde maar niet in het doel. Hierbij moeten we niet onvermeld laten, dat de keeper van Wedde Marco Wichers een aantal heel goede reddingen verrichtte.
Na elf minuten was het Vester Spackman die de 1-0 aantekende. Wedde kwam nog wel langszij door een doelpunt van Ezra Abbas. Keeper Thomas Klungel vergiste zich en had het nakijken. Meteen kwam er een antwoord van de Veelerveensters door Yannick Kruizinga, die Veelerveen weer de voorsprong bezorgde. Kevin Rosevink maakte op slag van rust nog de 3-1.

Na de thee scoorde Jesse Bergman al vrij snel de 4-1, na een fraaie aanval van Veelerveen. Enkele minuten later maakte Jesse ook de 5-1 door een vrije trap raak te schieten. Ook Yannick en Kevin pikten een tweede goal mee. Tim Kampshoff bepaalde de eindstand uiteindelijk op 8-1.

En met deze score pakt Veelerveen meteen de koppositie in de vierde klasse C. Volgende week gaan ze op bezoek bij Heiligerlee, die een 3-0 achterstand tegen Bellingwolde nog wist om te buigen naar een gelijkspel.

Jacob Musch en Reinier Edens maakten weer mooie beelden van de wedstrijd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.