Halloweenoptocht op 28 oktober in Vlagtwedde

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – Op vrijdagavond 28 oktober om 19.00 uur is het weer zover, de Halloweenoptocht in Vlagtwedde. De afgelopen 2 jaar kon het niet doorgaan vanwege de welbekende redenen. Dit jaar zijn de  voorbereidingen begonnen en gaan we er van uit dat het door kan gaan.

Vanaf 19.00 uur vertrekt de optocht bij het M.F.A,.  over het parkeerterrein van winkelcentrum de Foeke. Bij het vertrek is er een lasershow. De optocht gaat dan, onder muzikale begeleiding, door Vlagtwedde om uiteindelijk op het Marktplein uit te komen. Onderweg kunnen er allerlei vage figuren tevoorschijn komen die vreemde dingen doen.

Op het marktplein ontvangen alle deelnemende kinderen een attentie en kunnen ze op het marktplein zelf een broodje bakken. Op het marktplein is een waarzegger aanwezig,  die je de gekste dingen kan vertellen. Verder is er een “verhalenvertelster, zij zal voor de kleinste kinderen een leuk verhaaltje voorlezen. Ook is er “griezelranja” en kunnen de kinderen nog andere spelletjes doen.

Het is de bedoeling dat mensen verkleed in Halloweenkleding meelopen. De afgelopen edities hebben we gezien hoe creatief mensen zijn en hoeveel verschillende kostuums er zijn gemaakt, gehuurd of gekocht ook waren er deelnemers die liepen met versierde karren, bolderwagens e.d. De afgelopen edities liepen er zo’n 300 kinderen en 150 tot 200 volwassenen mee. De organisatie rekent weer op een groot aantal deelnemers en hoopt weer op een prachtig scala aan griezelfiguren en attributen.

Vanaf maandagavond voorafgaand aan de optocht zal Vlagtwedde alvast in Halloweensfeer veranderen. De laatste edities hebben mensen in Vlagtwedde de straten leuk versierd en ook dit jaar zullen de bewoners gevraagd worden om de straten te versieren.

Ook is er een kleurplatenwedstrijd, de kinderen kunnen hun kleurplaat bij de deelnemende winkeliers ophalen en inleveren.

Deelname is op eigen risico.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.