Cliënten Voedselbank Zuid-Oost Groningen ook na 1 oktober verzekerd van voedselpakketten

Foto: Bé Eelsing (archieffoto)

WESTERWOLDE, STADSKANAAL – De cliënten Voedselbank Zuid-Oost Groningen krijgen ook na 1 oktober voedselpakketten uitgereikt.

De gemeenten Stadskanaal en Westerwolde hebben geen vertrouwen meer in de Stichting Voedselbank Zuid-Oost Groningen. Al langere tijd waren er volgens beide gemeenten vragen en klachten over de voedselbank. De klachten gingen onder anderen over de bejegening van de cliënten en de samenstelling van de pakketten. De klachten bereikten de gemeenten via instanties, zoals Welzijn, waar cliënten tijdens informele gesprekken hun ervaringen deelden.

Vanavond werd tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt dat er meerdere gesprekken tussen de gemeenten en Voedselbank Zuid-Oost Groningen hebben plaatsgevonden. Dit alles heeft tot niets geleid. Halfweg september heeft Voedselbanken Nederland het lidmaatschap van de voedselbank Zuidoost Groningen opgezegd. De voedselbank moet per 1 oktober het pand aan de Spetsebrugweg in Vlagtwedde hebben verlaten.

De cliënten krijgen na 1 oktober tijdelijk voedselpakketten van Voedselbank Veendam. In de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal zullen drie uitgiftepunten worden opgezet. De cliënten worden nog op de hoogte gebracht waar deze uitgiftepunten zullen worden gefaciliteerd. Met steun van Voedselbanken Nederland zal in de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal een nieuwe voedselbank worden opgezet.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.