Royalty’s boeken Harbert Schutte volledig naar Beatrix Kinderziekenhuis

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Alle royalty’s van de door Harbert Schutte geschreven boeken gaan naar het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG in Groningen.

Naast zijn woning aan de Eikenlaan heeft Harbert een bankje geplaatst. Zelf zit hij er regelmatig om praatje met een dorpsgenoot te maken. Maar het bankje is speciaal bedoeld voor deelnemers aan het Noaberpad of fietsers die even willen uitrusten. Ze kunnen dan genieten van de rust en de omgeving.

Tegenover het bankje staat een klein kastje met daarvoor een glazen deurtje. Deze is ook door Harbert gemaakt. In het kastje hangt een A viertje met daarop informatie over de vier boeken die Harbert heeft geschreven. Ook liggen er losse A viertjes om mee te nemen. Zo maakt Harbert reclame voor zijn in het Gronings geschreven boeken:

  • 101 moal mit van alles en nog wat
  • In mien aig’n toal
  • In ’t plat
  • Handgeschreven recepten door Westerwoldse Keukenprinsessen

De boeken zijn uitgegeven door BoekEpress Soest. Harbert verdient niets aan zijn boeken, vertelt hij. De royalty’s komen ten goede aan het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

Naast het schrijven van boeken houdt Harbert zich onder anderen ook bezig met hardlopen, zijn tuin, zijn kippen en het schrijven van gedichten. Ook draagt hij regelmatig voor uit eigen werk en publiceert hij zijn werk in lokale bladen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.