Echtpaar Landlust viert het 65 jarig huwelijksjubileum

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – Vandaag bezocht burgemeester Jaap Velema het echtpaar Landlust-Oortwijn om namens de gemeente de felicitaties over te brengen vanwege hun 65 jarig huwelijk.

Vandaag zijn Bijko Landlust en Johanna Landlust Oortwijn 65 jaar getrouwd. Ze kwamen elkaar in Vlagtwedde tegen. Daar werd op zondagavond gedanst. Ook maakten ze met een groep fietstochtjes.

Mevrouw werd op 5 oktober 1937 in Alteveer geboren, de heer op 27 november 1931 in Jipsinghuizen. Daar bezocht hij de “lagere school”. Zoals het toen vaak ging moest hij meteen nadat hij van school ging aan het werk. Dit was bij een loonbedrijf, onder anderen op de dorsmachine. Ook werkte hij bij foeragehandel Stötefalk. Daar haalde hij zijn rijbewijs. Ook werkte hij als chauffeur bij Kiel in Vlagtwedde. Later vond hij een baan bij AKU in Emmen. Na 13 jaar werd hij om medische redenen arbeidsongeschikt bevonden.

Het echtpaar trouwde na vijf jaar “verkering” te hebben gehad op 5 oktober 1957 in het gemeentehuis van Stadskanaal. Ze kregen een zoon en een dochter. De familie breidde zich uit met een kleinkind en een achterkleinkind.

Vandaag is het feest in huize Landlust en binnenkort wordt dit tijdens een etentje nog een keer dunnetjes overgedaan.

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.