Spektakel tijdens “Magisch Samhain” in Bourtange

Foto: Catharina Glazenburg

BOURTANGE – Na twee jaar afwezigheid staat Vesting Bourtange op zaterdag 29 en zondag 30 oktober weer in het teken van Magisch Samhain. Samhain is een van de oudste mythische feesten en wordt al duizenden jaren gevierd. Voor de Kelten was dit het begin van het nieuwe jaar. Het feest houdt verband met de seizoenswissel en de cyclus van het leven, waarbij de grens tussen onze wereld en de geestelijke wereld broos en dun wordt.

In de magische nacht van Samhain, van zaterdag op zondag wordt de sluier tussen de verschillende dimensies opgeheven. Samhain is het moment om met de geestenwereld contact te maken. Op zaterdag en zondag zal de Vesting dan ook bezocht worden door vele magische figuren. Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies zullen de vesting innemen.

Spectaculair dit jaar zijn op de zaterdagmiddag en avond Gemooni en de Bleu Birds die op magische wijze door de vesting zullen trekken, vergezeld door een originele Chinese Draak, volop spektakel dus!  Ook zal er op zaterdag en zondag een magische goochelaar te bewonderen zijn. Op zondag zijn er ook meerdere mystieke straatartiesten aanwezig

In de vesting is een magische markt met steampunk activiteiten en andere bijzondere, magische kramen en een waarzegger die de toekomst voorspelt. Bezoekers zijn uitgedost in prachtige uitbeeldingen van fantasy, sprookjes en alles wat creatief bedacht kan worden. Op het podium treden artiesten op en de zaterdagavond zal worden afgesloten met een spectaculaire vuurshow!

Kom je zaterdag in stijl verkleed naar de Vesting dan krijg je korting op de entreeprijs en maak je deel uit van de magische wereld. Parkeren is gratis!

www.bourtange.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.