Harry Niehof en trio Alex Luttjeboer treden op bij Gronings en Goed

Foto ingezonden door K.B. van Slochteren

SCHEEMDA – In de concertserie “Gronings en Goed” organiseert het nieuwe team van vrijwilligers rond de Scheemder kerk anno 1515 te Scheemda op 12 november weer een Groningstalig concert met twee optredens van elk 3 kwartier met op het podium de bekende zanger Harry Niehof en trio Alex Luttjeboer.

Harry Niehof: zanger, gitarist en maker van Groningstalige liedjes met universele zeggingskracht, is ‘’altied onderwegens’’ om zijn muziek te laten horen. Met zijn veel geprezen programma Café op driefklaai verhaalde Harry Niehof over het leven op het Hogeland, het gebied van de aardbevingen waar de dorpelingen nog pal voor elkaar staan. RTV Noord uitte zijn waardering voor Harry Niehof door hem de Grunny Award toe te kennen. Hij begeleidt zichzelf op gitaar, in zijn kenmerkende percussieve fingerpicking-stijl.

Alex Luttjeboer: zeer gewaardeerde zanger, gitarist, componist en tekstschrijver. Nulviefteg is het bekende Groningstalige project van Alex Luttjeboer en zijn muzikale vrienden. Ontstaan na een radio-optreden in het RTV Noord radioprogramma Café Martini. Eric Bats en Selma Veltens daagden Alex Luttjeboer, zanger/ gitarist, componist en tekstschrijver, geboren en getogen in Winschoten, min of meer bij wijze van grap uit om eens een Groningstalig liedje te schrijven. Een eerste poging van Alex in het Gronings was het nummer Funky Voutn dat maar liefst 4 maanden lang dagelijks te horen was op RTV Noord en andere regionale zenders. De smaak te pakken hebbende, pende Luttjeboer stug in ‘t Grunnegs door. Het nummer “ ’t Leed is leedn” werd bekroond met de Bosklopper Bokaal en gekozen tot beste Groningstalige single.

Gronings en Goed / Groningstalig concert met trio Alex Luttjeboer en Harry Niehof / locatie: de Scheemder Kerk anno 1515 aan de Torenstraat 2 te Scheemda / zaterdag 12 november aanvang 20.00 uur.

Ingezonden namens de vrijwilligers van de Plaatselijke Commissie Scheemda van de SOGK, K.B. van Slochteren.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.