Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

De politie heeft vannacht rond half twaalf een 33 jarige inwoner van Weener aangehouden. Hij bedreigde in de Bürgermeister-Werner-Straße een agent met een scherp voorwerp. Daarvoor escaleerde een ruzie tussen de verdachte en een 35 jarige plaatsgenoot. Er is niemand gewond geraakt.

Papenburg

Vanmorgen vond om half vijf een overval op een tankstation aan de Friederikenstraße plaats. Een 43 jarige medewerker werd in de verkoop ruimte met een pistool bedreigd. Toen de medewerker verklaarde niet over contant geld te beschikken ging de dader er te voet in de richting van Aschendorf vandoor. Er is niemand gewond geraakt.

De dader wordt omschreven als een man van 1.80 m en 30/40 jaar oud. Hij droeg een donkere trui met capuchon, een korte zwarte sportbroek en sportschoenen. Hij had zijn gezicht met een zwarte doek bedekt. Een zoektocht door de politie heeft tot nu niets opgeleverd.

Meppen

Gistermorgen is tussen 11.00 en 11.30 uur aan de Am neuen Markt een langs de kant van de weg geparkeerde VW aangereden. De politie zoekt hiervan getuigen.

Lähden

Gisteren is de brandweer uitgerukt voor een keukenbrand op de bovenverdieping van een woning aan de Schützenstraße in Lähden. De brand ontstond toen er een boodschappenmand op een kookplaat in brand vloog. De kookplaat was vermoedelijk door een kind ingeschakeld. Er raakte niemand gewond.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.