Jan Starke uit Oude Pekela pakt eerste punt bij PPK dammen

Foto: Geert Lubberink

WINSCHOTEN, OUDE PEKELA – Jan Starke uit Oude Pekela heeft woensdagavond 26 oktober zijn eerste punt behaald bij het persoonlijk provinciaal kampioenschap dammen in de eerste klasse. Dit was trouwens de eerste wedstrijd van Jan Starke in dit kampioenschap.

Jan nam het die avond, in het gebouw van S.V. Bovenburen in Winschoten, op tegen Fenno Werkman uit Baflo. Woensdagavond 2 november bindt Jan Starke in dezelfde locatie de strijd aan met clubgenoot Han Tuenter uit Westerlee. Jan heeft nog alle kansen voor een goede klassering, daar Folkert Eerdmans uit Groningen, Johan Mulder uit Kropswolde en Jan Starke elk slechts één verliespunt hebben geïncasseerd. De overige spelers hebben daarentegen 3 of meer verliespunten opgelopen.

Stand 1e klasse PPK provincie Groningen

1. Folkert Eerdmans, Groningen  3 – 5

2. Johan Mulder, Kropswolde                     2 – 3

3. Jack Westerdijk, Delfzijl                           3 – 3

4. Renie Jas, Groningen                               3 – 3

5. Fenno Werkman, Baflo                           3 – 3

6. Marinus Damkat, Groningen                  3 – 2

7. Jan Starke, Oude Pekela                          1 – 1

8. Bob van der Mark, Groningen 2 – 1

9. Han Tuenter, Westerlee                          2 – 1

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.