Pekelder-PVV verbijsterd over besloten uitnodiging over burgerparticipatie t.a.v. de bruggen

Foto: Catharina Glazenburg

PEKELA – Dinsdagavond 1 november om 19.00 uur is de Gemeenteraad uitgenodigd om mee te denken met de ingehuurde bureaus over het participatieplan t.a.v. de bruggen waar burgers in betrokken zullen worden.

Bij de uitnodiging aan de Gemeenteraad is niet gesproken over een besloten bijeenkomst waar o.a. burgers niet welkom zouden zijn. De Pekelder-PVV is dan ook verbijsterd dat vandaag na navraag aan het College bleek dat dit een besloten uitnodiging is en burgers en belanghebbenden, o.a. de BBP niet welkom zijn. Daar waar het nieuwe College de mond vol heeft over meer transparantie en participatie van burgers en ondernemers, ondermijnt het College o.a. een zeer belangrijke speler, namelijk de BBP (Bruggen Belang Pekela), die juist de kant van de burger extra belicht en behartigt. De BPP wordt hiermee juist op afstand gehouden, in plaats van hen te laten participeren op dit zeer belangrijke onderwerp.
De Pekelder-PVV had verwacht dat dit een openbare uitnodiging zou zijn waar iedere burger en belanghebbende welkom zou zijn.

Wij hebben ons ongenoegen geuit aan het College over deze gang van zaken; wij als Pekelder-PVV vragen ons bezorgd af in hoeverre de Pekelders echt mogen mee participeren in een belangrijk maatschappelijk onderwerp, zoals o.a. de bruggen.

Ingezonden door Arthur van Dooren.
(fractievoorzitter Pekelder-PVV)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.