V.V. Veelerveen onderuit in Finsterwolde

Foto gemaakt door Reinier Edens

FINSTERWOLDE – De vijfde competitiewedstrijd van v.v. Veelerveen werd verloren met 4-1 van BNC. De Finsterwolders waren fysieker, gretiger en hadden nauwelijks kansen nodig.

Veelerveen kwam nog wel op voorsprong. Na een minuut of 20 spelen was het Jesse Bergman die met een steekpass Kevin Rosevink aanspeelde. Die gaf een voorzet op Yannick Kruizinga, die dan ook de 0-1 aantekende.
Daarna kon Veelerveen de score nog uitbreiden, maar de mannen van trainer Boelo Dekker verzuimden te scoren. BNC benutte de kansen wel en scoorde kort voor rust de 1-1. Een fractie later werd een vrije trap van BNC nog door keeper Stan van der Weide gepareerd, maar in de rebound werd er alsnog gescoord. En zo keek Veelerveen in de rust tegen een 2-1 achterstand aan.

In de tweede helft kreeg Veelerveen opnieuw een 100% kans op scoren, maar de bal ging er niet in. En weer was het BNC die de kansen wel afmaakte. Ongelukkig uitverdedigen werd afgestraft, waardoor het 3-1 werd en even later werd het ook nog 4-1 door een prachtig schot van Rogier Ganzeveld.

Veelerveen en BNC staan nu beide bovenaan in de vierde klasse C. BNC heeft een beter doelsaldo en voert de ranglijst aan. THOS staat op de derde plek, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Reinier Edens was op de fiets naar Finsterwolde gekomen om een fotoreportage te maken.