Tweede boek van Ellen Kruize gelanceerd

Foto: Annet Eveleens

URK, OUDE PEKELA – Vrijdag vond de lancering van het tweede boek van Ellen Kruize plaats.

In het Nationaal Farmaceutisch Centrum van Stichting Farmaceutisch Erfgoed op Urk vond de lancering van het tweede boek van Ellen Kruize plaats. Het boek heeft al titel: “Verhalen uit de apotheek”. Een dag later op zaterdag 5 november ontmoette Ellen veel collega’s tijdens het Optima Farma congres en daar mocht ze aan een aantal mensen haar boek overhandigen vanuit Pharmaned.

Zowel het eerste als tweede boek van Ellen gaat over het werk in een apotheek. In het eerste boek: ‘Educated Drugdealer” nam Ellen je mee in de opleiding tot apothekersassistente en naar een deel van haar leven als apothekersassistente. Situaties met patiënten en een korte uitleg. Dat was een heel persoonlijke reis. In dit boek, met nieuwe verhalen, wil ze je laten zien dat er verschillende functies zijn in de apotheek met ieder hun verschillende werkzaamheden. Ze deelt haar nieuwe blogs. Elke blog behandelt een eigen onderwerp. Je kunt kort een stukje lezen en het boek wegleggen of misschien wil je meer en lees je lekker door.

Het is haar doel om het zo uit te leggen dat het leesbaar is voor iedereen die interesse heeft in het reilen en zeilen van de apotheek. De farmacie heeft veel verschillende kanten.

‘Waar begin ik?’ Laat ik in dit boek starten met uitleg over de functie “Apotheker”.
Een apotheker is een deskundige op het gebied van geneesmiddelen. De functie van apotheker kun je op meerdere manieren invullen. Misschien is dat voor patiënten een eyeopener.

Vervolgens kun je het interview lezen van een apotheker over haar specialisatie en haar motivatie en drijfveren. Dat was een hele eer. Binnen de openbare farmacie heb je veel verschillen in de uitvoering van het beroep van apotheker. De werkzaamheden die we stapsgewijs gaan beschrijven zijn gebaseerd op de openbare apotheek, zoals veel mensen die kennen in hun woonplaats of woonwijk.

Na dit interview lees je Ellens eigen blogs en columns, hierna komen collega zorgverleners aan het woord in de functies: apotheker, apothekersassistent, farmaceutisch consulent, farmkundige en doktersassistent. Aan het eind van het boek staan enkele interviews met achtergrondinformatie.

Over de auteur
Ellen begon in 2005 als apothekersassistente. Sinds 2015 schrijft ze. Haar grote droom was om ervaringsverhalen uit de apotheek te delen met het grote publiek. Nu is ze zorgblogger.

Hier leest u een persoonlijke blog.

Ingezonden door Ellen Kruize

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.