Nieuwe kleedkamer plus extern toilet bij v.v. Westerwolde

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Bij de voetbalvereniging Westerwolde in Vlagtwedde is onlangs een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. In het kleedgebouw op sportpark De Barlage is een nieuwe kleedkamer met een extern toilet in gebruik genomen.

Vanaf het voorjaar 2022 zijn enkele vrijwilligers aan de slag gegaan met de ruimte die reeds tien jaar lag te wachten om te worden opgewaardeerd van bergruimte tot volwaardige kleedkamer. Middels reeds aanwezige tegels, aangevuld met verzamelde en geschonken materialen, is met een bescheiden budget en veel inzet een prachtige kleedruimte met vier douches gecreëerd.  Er is extra aandacht geschonken aan het verwerken van de clubkleuren in het interieur. Zo zijn er rode tegels verwerkt in de verder witte wanden en zijn er prachtige kleedkamerbanken met stoelen en kapstokken in het rood gemaakt en gemonteerd door twee leden van de zondagselectie. 


Tevens is er een nieuwe toiletruimte gemaakt tegenover kleedkamer 7, die te bereiken is via de centrale hal tussen de twee rijen kleedkamers. Door het achterwege laten van een toilet bleef er in de nieuwe kleedkamer meer ruimte over voor o.a. de zitplaatsen. Eind oktober is de verbouw van bergruimte naar kleedkamer afgerond. Diverse teams van de vereniging zullen er vanaf nu dan ook gebruik van maken. Zo ook zondag 1, die nu een kleedruimte heeft passend bij de grootte van de selectie en haar begeleiding.

Zondagmiddag 30 oktober, tijdens de thuiswedstrijd tegen Muntendam, maakten de spelers van zondag 1 dan ook voor de eerste keer gebruik van de nieuwe kleedkamer. Nog voor de kerstdagen zal in samenwerking met de onderhoudsgroep van de vereniging het gangpad tussen de kleedgebouwen deels worden herstraat, zodat de verzakkingen aldaar ook tot het verleden behoren.

De ombouw van bergruimte tot kleedkamer werd mogelijk gemaakt door een zevental vrijwilligers binnen de vereniging, te weten Flip Strootman, Henk Hebers sr., Harmen Huls, Erik Wilts, Frank Riks, Rudolf Riks en Erik de Vos.  De v.v. Westerwolde is hen veel dank verschuldigd voor de realisatie van deze prachtige nieuwe kleedkamer.

Ingezonden door HJ Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.