Nieuwe sportpark coördinator aanspreekpunt voor gebruikers van Leer- en Sportpark de Langeleegte

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – De gemeente Veendam heeft een sportpark coördinator aangesteld voor het beheer en toezicht op het Leer- en Sportpark de Langeleegte. De coördinator houdt niet alleen toezicht,  maar zorgt ook voor verbinding met de jeugd op het Leer- en Sportpark (LSP). De sportvoorzieningen worden steeds drukker bezocht. Vooral de Skills Gardens en de Urban Sports zijn populair. Veel jongeren maken er gebruik van.

Aanleiding uitbreiding toezicht

De gemeente is blij met het toenemend gebruik van de voorzieningen op het Leer- en Sportpark. Helaas zien we dat er de afgelopen tijd regelmatig vernielingen worden gepleegd op het LSP zoals het kapot trappen van planten, graffiti en vernieling van het meubilair. Dat maakt uitbreiding van het beheer en toezicht noodzakelijk. Wethouder Henk Jan Schmaal: “We vinden het belangrijk dat jong en oud veilig gebruik kunnen maken van de voorzieningen op het LSP. De voorzieningen zijn ’s avonds verlicht zodat er ook na het eten nog volop gesport kan worden. Met de aanstelling van de sportpark coördinator is er een aanspreekpunt voor de gebruikers van het Leer-en Sportpark.”

Veilig en sportief gebruik

De sportpark coördinator is vooral in de in de avonden, weekenden en vakanties aanwezig zijn om toe te zien op een veilig en sportief gebruik van de voorzieningen op het Leer- en Sportpark. Daarnaast gaat hij intensief samenwerken met de jongerenwerkers van deBasis, BOA’s, de politie en Veendam Beweegt (team sport van de gemeente Veendam). De vaste werkplek wordt het Henk Nienhuis stadion. Naast de toezichthoudende taak is er binnen de functie ook ruimte om het sportieve gedrag van jeugd en jongeren te bevorderen door het aanbieden van extra sportieve activiteiten.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.