Bouko Tiggelaar net geen kwart eeuw dirigent van Kamerkoor Bel Canto

Foto ingezonden door Hetty Krook de Jonge


NIEUWE PEKELA – Na bijna 25 jaar neemt Bouko Tiggelaar afscheid als dirigent van kamerkoor Bel Canto.

Vanaf de oprichting in 1998 was Bouko het vertrouwde gezicht van Bel Canto. Op zondag 18 september nam het koor tijdens een repetitiedag in Groningen afscheid van Bouko en werd Victor Verhoef- Harms verwelkomd als nieuwe dirigent.

Victor is voor het koor geen onbekende, hij heeft enkele jaren als tenor bij Bel Canto gezongen en was de laatste jaren wel eens gastzanger. Victor is geboren in Utrecht, opgegroeid in Zwolle en woont nu in Winschoten. Op de lagere school is hij begonnen met blokfluit, doorgegaan op de muziekschool en is  in 1993 afgestudeerd op het Conservatorium bij Adriënne du Clou en Dorothea Winter aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huijgens in Zwolle.

Kamerkoor Bel Canto zal in 2023 haar 25 jarig jubileum vieren. Door de jaren heen heeft het koor grotendeels haar vaste samenstelling behouden. Op dit moment hebben we een mooie verdeling van stemsoorten, maar één of twee tenoren en een bas zouden van harte welkom zijn.

Op 11 december zal Victor het kamerkoor  dirigeren bij het Kerstconcert in de Marktpleinkerk te Winschoten. Het concert begint om 16.00 uur. Het koor zal de traditionele Engelse Christmas Carols zingen. Bouko zal het koor die dag begeleiden op het orgel en zelf ook nog enkele orgelstukken spelen. Hij blijft op deze wijze toch bij het kamerkoor betrokken.

Bel Canto repeteert op de woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in het Albatrosgebouw te Nieuwe Pekela.

Ingezonden door Hetty Krook de Jonge

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.