Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

In de nacht van vrijdag op zaterdag is om 1.35 uur ter hoogte van het kruispunt van de Rheiderlandstraße met de Bokeler Straße een automobilist over de sokkel van een waarschuwingslamp gereden. Deze lag op de rijbaan. Hierdoor ontstond schade aan de auto en belandde er olie op het wegdek. De schade bedraagt 1.000 euro. De politie zoekt getuigen die hebben gezien hoe de sokkel op de weg terecht is gekomen.

Vrijdag is tussen 11.00 en 13.20 uur op de parkeerplaats achter een hotel aan het Haubtkanal links in Papenburg een grijze Dacia aangereden. De schade bedraagt 800 euro. De veroorzaker is onbekend.

Niederlangen

Op 29 oktober is om 17.55 uur is in Niederlangen aan de Horststraße vanuit een voorbijrijdende auto een onbekend voorwerp tegen de voorruit van een Audi A3 gegooid. De ruit werd hierdoor volledig vernield. Het zou volgens getuigen om een zwarte personenauto, mogelijk Seat Leon, gaan. De politie zoekt getuigen.

Weener

Begin deze maand kreeg een inwoonster van Weener via WhatsApp een bericht van iemand die zich uitgaf als zijnde haar zoon. Hij moest per direct een rekening voldoen. De vrouw heeft het geld meteen overgemaakt. Ze probeerde haar zoon, die zich in het buitenland bevond, op het nieuwe nummer te bereiken. Daarna volgde een nieuw verzoek om 1.200 euro over te maken naar een rekeningnummer in Litouwen. Haar bank ontdekte de bijzondere transactie en blokkeerde de overboeking en behoedde daarmee de vrouw voor nog meer fraude.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.